Hittanosok Szentesen
Iskolánk 30 éves évfordulója alkalmából iskola- és templomtörténeti versenyt rendeztünk. Az induló párosok legügyesebbje jutalomkirándulásként Szentesre látogattak el a Kiss Bálint Református Általános Iskolába és a Nagytemplomba.
A díszteremben fogadtak bennünket, ahol a citeraszóló meghallgatását követően egy kisfilm segítségével bepillantást nyerhettünk az iskolában folyó sokoldalú tevékenységekbe. Ezek közül leginkább a Tudásvásár elnevezésű projektversenyés a Kemence Klub tevékenysége keltette fel a 19 tanuló érdeklődését.
Majd a Szentesi Nagytemplomba sétáltunk át, ahol megtudtuk, hogy nem véletlenül viseli ezt a nevet a templom, mert két emeletnyi karzatával akár 4000 fő befogadására is képes.
Megcsodáltuk a templom különleges szószékét, majd megtekintettük az emeleti karzaton berendezett kiállítást. A tárlók, gyülekezeti tagok által adományozott emléktárgyak a reformációról, Kiss Bálint munkásságáról, a református oktatásról, az egyháznak az emberi életben betöltött szerepéről beszéltek. Láttunk ónkannákat, kitűnő iskolai értesítőt, lányságot búcsúztató mirtuszkoszorút, ringó bölcsőt, jelentésekkel bíró, viharvert kopjafákat. A kiállítást azon az emeleti karzaton rendezték be, ahol régen a gyerekek foglaltak helyet. Erről tanúskodnak a karzatmellvértek, melyeken a diákok egyike-másika otthagyta kézjegyét: monogramját, feliratot, képet.
Az iskolában elfogyasztott ebédet követően a Szent Korona cukrászdában egy fagyival koronáztuk meg a napot.