NYÁRI TÁBOR

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő - Mezőkövesd - Zsóry Gyógy- és Strandfürdő,  Mezőkövesd, Borsod-Abaúj-Zemplén, Észak-Magyarország :: ÚtiSúgó.hu

 


NYÁRI BIBLIATÁBOR 2024. JÚNIUS 25-29.

 

A 2024-es nyári bibliatábor szálláshelye Mezőkövesden lesz. A táborozás szülők által fizetendő díja útiköltséggel, belépőjegyekkel, napi háromszori étkezéssel várhatóan: 55 000,-, azaz ötvenötezer forint. Étkezést a speciális étkezőknek is biztosítani tudunk. Különjáratos buszokkal utazunk, amik végig velünk lesznek.

A táborozás időpontja: 2024. június 25-29., 5 nap 4 éjszaka keddtől szombatig. A diákok táborozását a Nemes Szolgálat Alapítvány és az iskola támogatja.

A táborozáson való részvételi szándék 8000 Ft-os előleg befizetésével jelezhető, amit az előzetes költségek finanszírozására fordítunk. Ezt az összeget a táborozás lemondása esetén nem tudjuk visszafizetni.  

 

A tábori díjat a Deák Ferenc utca 4-6. szám alatti gazdasági irodán lehet befizetni Papp Eszter iskolatitkár asszonynál.Az előleg befizetésének határidejét meghosszabbítottuk 2024. március 10-éig.

A teljes tábordíj részletfizetésben is kiegyenlíthető 2024. május 31-éig.

Tábori tájékoztató szülői értekezletet 2024 június elején tartunk.

A várható tábori program:

 

Kalandozás a Zsóry-ligetben: növénytorony, Kneipp sétaút, kerékpár meghajtású szökőkutak, sövénylabirintus, japánkert, tanösvény
Esti áhítat a református templomban
Gyalogtúra: Szomolyai kaptárkövek Tanösvény
(A kaptárkövek természeti értékként és kultúrtörténeti emlékként is kiemelkedően fontosak. Ennek elismerése, hogy bekerültek a Hungarikumok Gyűjteményébe az Aggteleki-karszt mellé.)
Szomolya Barlanglakások Tájház megtekintése
Vizes programok a Zsóry Gyógy-és strandfürdőben
NoszvajDe la Motte-kastély történelmi és művészeti kastélyvezetés + felfedező séta az angolparkban
Noszvaj, református templom (festett kazetták a falon)
Kicsiknek Sárkányvadász Meseút
Gyalogtúra Noszvaj Síkfőkút, Szent Imre forrástól az Attila-kútig a Kánya-patak mentén (nagyok gyalog is kb. 2km) A kicsiknek csak a Szent Imre forrásig, nagyoknak az Attila kútig
Diósgyőr – vár
Lillafüred – Szent István-barlang

A felsősök kezdenek a várban, utána a busz kiviszi őket a Csanyik-völgybe (Miskolc külváros).
Mezőkövesd, Matyó Múzeum megtekintése, majd táncház a Matyó Táncegyüttessel / Százrózsás Néptáncegyüttessel
Poroszló – Tisza-tavi Ökocentrum, „Hajnali Ökocentrum” –
Nyitás előtt, reggel 6-9 óra között állatgondozók vezetésével reggeli teendők elvégzése (etetés, itatás, takarítás a kisállatsimogatóban, a madárparkban, a hagyományőrző baromfiudvarban).
Tisza-tavi vízi sétány és tanösvény

 


Zárjuk a tanévet közös táborozással 2024-ben is!