Szülők Estje Bál 2024 

Idén 23. alkalommal rendezte meg a Szőnyi Benjamin Református Általános Iskola és a Nemes Szolgálat Alapítvány a Szülők estje elnevezésű jótékonysági bálját. A bál hangulatát tovább fokozta, hogy intézményünk idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját. Helyszínül a Fekete Sas bálterme szolgált.

Gilicze Judit igazgatóasszony megnyitója után Bán Csaba Nagytiszteletű Úr köszöntötte a vendégeket és diákokat egyaránt.

Ezután, az est fénypontjaként a 8.a és 8.b osztály nyitótánca következett.

Először egy szerb – bajai kólót láthattunk a 8.b osztály előadásában. A kóló egy jellemzően balkáni körtánc, ismerik és táncolják többek között Horvátországban, Boszniában, Szerbiában, Bulgáriában és Görögországban is.

Ezután a 8.a osztály egy sváb táncot, polkát táncolt. A polka eredetileg egy cseh tánc és zenei műfaj, amely egész Európában és Amerikában is népszerűvé vált. Ma több különböző stílusú kortárs polka létezik, az eredeti cseh tánc mellett. A 8.a osztály rezgős polkát és Duna polkát adott elő.

Végül az egész nyolcadik évfolyam közös produkciójára került sor: kezes és gólyás felcsíki polgári táncokkal örvendeztették meg végzőseink a közönséget. A produkcióban közreműködtek a negyedikes testvérosztályok tanulói is.

A táncokat betanította Beták Barnabás tánctanár.

Az este további része is fergeteges hangulatban telt. A tantestület néhány tagjának meglepetés tánca után ízletes vacsorát költöttünk el a Fekete Sas Rendezvényház jóvoltából, majd egész éjjel a Travel Trió együttes húzta a talpalávalót. A táncos mulatságot csak a tombolahúzás szakította meg egy kis időre. A több száz fős mulatság hajnalig tartott.