Fiala Borcsa író-olvasó találkozó - Kulcs az olvasásához program

Gyerekkorában zsoké, majd pszichológus akart lenni, később úgy hozta a sors, hogy újságíró lett… Fiala Borcsa író-olvasó találkozóján jártunk.

A 8/b osztályosok október 6-án a Németh László Városi Könyvtárban vehettek részt az írónő bemutatkozásán, aki szeret sokat beszélni, ezért az újságírás jó terepnek mutatkozott arra, hogy közölje mondanivalóját. A munkája mellett kezdett bele a könyvek írásába. Első könyve a SZE-RIN-TED?! egy kamasz lány és édesanyja konfliktusát dolgozza fel, úgy hogy ha a könyv egyik felén kezdjük olvasni a lány szemszögét ismerjük meg, ha a másik felén akkor az édesanyáét. A könyv érdekessége, hogy a közepén van egy összefűzőt rész, amit szét kell vágni az olvasónak, hogy elolvashassa, ez a rész a konfliktus egyfajta feloldását tartalmazza.

Kedveli a krimiket, ennek nyomán születtek meg a Bűntény a Dunán és a Balatoni nyomozás című kötetei. Előbbi főszereplője Bona Peti, aki az apjával él egy hajón az Árpád híd közelében. A Balatoni nyomozás központi figurája pedig Töpszli néni, akinek a karaktere az előbbi kötetből kimaradva kapott szerepet az írónő következő könyvében.

Fiala Borcsa elárulta, hogy az ihletet nem lehet megrendelni, vagy jön vagy nem.